2. božićna degustacija jakih alkoholnih pića

2. božićna degustacija jakih alkoholnih pića

2. božićna degustacija jakih alkoholnih pića održana je u organizaciji i prostorijama GIUPPH-a 18. prosinca 2014. godine. Glavni cilj degustacije bilo je promoviranje kvalitete jakih alkoholnih pića i uvođenje jedinstvenih kriterija u ocjenjivanje.

Na degustaciji su ocijenjena 24 uzorka jakih alkoholnih pića slijedećih proizvođača: Badel 1862, Badel d.o.o., Dalmacijavino d.d. u stečaju, Maraska d.d., MDM Perković i Vinoplod – vinarija d.d. Najviše proizvoda bilo je u kategoriji likera. Stručno povjerenstvo za senzorsko ocjenjivanje izrazilo je zadovoljstvo brojem i kvalitetom uzoraka budući da je ove godine prijavljeno dvostruko više uzoraka nego prethodne godine. Ocjenjivanje je po prvi puta provedeno međunarodno priznatom OIV-ovom metodom 100 bodova na osnovu Pravilnika o senzorskom ocjenjivanju jakih alkoholnih pića.

Najviše bodova osvojio je Pelinkovac orange proizvođača Badel 1862, a slijedi ga Pelinkovac proizvođača Dalmacijavino d.d. u stečaju. Treće mjesto i također zlatnu medalju dijele sljedeći proizvodi:Vecchiaextra i Amaro, proizvođača Dalmacijavino d.d. u stečaju, Amaro proizvođača Badel 1862, Smokva i Limun, likeri proizvođača Maraska d.d. te Aronija, liker proizvođača Badel 1862.