21.5. – Europski dan posvećen prekomjernoj težini

21.5. – Europski dan posvećen prekomjernoj težini

Europska federacija voda u boci uključila se u obilježavanje Europskog dana posvećenog prekomjernoj težini ukazavši pritom na činjenicu da je voda idealno piće koje doprinosi održanju normalne tjelesne težine. Istaknuto je također da je voda vitalan nutrijent za naše tijelo te je potrebna svakoj stanici u tijelu, a bez nje možemo preživjeti samo nekoliko dana.

EFBW je pritom podsjetila i na dvije tvrdnje odobrene od strane EFSA-e:

1. Voda doprinosi normalnoj fizičkoj i kognitivnoj funkciji organizma

2. Voda doprinosi termoregulaciji

Prema EFSA-i, žene bi trebale piti 1,6 L, a muškarci 2L vode svakoga dana. Voda je jedan od najzdravijih načina hidracije te, prema dostupnim podacima, Europljani ne piju dovoljne količine vode. Upravo zato, smatraju da bi Europljane trebalo poticati na veću konzumaciju vode, a savjeti nutricionista kao i edukacija imaju važnu ulogu u tom kontekstu. EFBW podupire sve članice da prihvate i promoviraju nacionalne vodiče o zdravoj hidraciji i unosu dovoljne količine vode.

Europska federacija voda u boci (EFBW) posvećena je promoviranju kvalitete prirodnih mineralnih i izvorskih voda, a njene su članice nacionalna udruženja voda u boci te predstavlja gotovo 600 proizvođača prirodne izvorske i mineralne vode u Europi.

www.efbw.org