Senzorsko ocjenjivanje jakih alkoholnih pića

Senzorsko ocjenjivanje jakih alkoholnih pića

Imajući u vidu činjenicu da je područje jakih alkoholnih pića u Republici Hrvatskoj značajno za industriju i za gospodarstvo u cjelini, Gospodarska interesna udruga proizvođača pića Hrvatske pokrenula je inicijativu za uspostavljanje jedinstvenih kriterija kod ocjenjivanja jakih alkoholnih pića. Za razliku od vina gdje je organoleptika detaljno regulirana kao dio zakonodavstva Hrvatske i Europske unije, u sektoru jakih alkoholnih pića primjenjuju se različita pravila i metode kod senzorskog ocjenjivanja. Upravo zbog toga u GIUPPH-u je u izradi Pravilnik o senzorskom ocjenjivanju jakih alkoholnih pića. Želja nam je pomoći svima onima koji organiziraju ocjenjivanja jakih alkoholnih pića tako da im stavimo na raspolaganje mogućnost korištenja međunarodno priznate OIV metode ocjenjivanja jakih alkoholnih pića. Po završetku izrade Pravilnik će biti objavljen na stranicama GIUPPH-a.