Svjetski dan voda – 22. ožujak 2018.

Svjetski dan voda – 22. ožujak 2018.

Početak obilježavanja Svjetskog dana voda seže u davnu 1992. godinu kada je na Konferenciji UN za okoliš i održivi razvoj održanoj u Rio de Janeiru prvi puta formalno predloženo obilježavanje svjetskog dana voda. Nakon što je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju A/RES/47/193, 22. ožujka proglašen je Svjetskim danom voda.

Od 1993. godine do danas, dakle punih 25 godina, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan voda s osnovnim ciljem podizanja svijesti o važnosti voda.

Ovogodišnja tema obilježavanja Svjetskog dana voda je „Priroda za Vodu“ i njome se želi naglasiti utjecaj okoliša i klimatskih promjena na vode uz istovremeno ukazivanje na mogućnosti korištenja rješenja iz prirode. U skladu s time je i ovogodišnji moto: odgovor je u prirodi.

Članice Gospodarske interesne udruge proizvođača pića Hrvatske pridružuju se podršci inicijativi o ukazivanju na važnost vode i odgovornog odnosa prema vodi uz poseban naglasak na jačanje svijesti o vodnom bogatstvu Hrvatske te upoznavanje javnosti s dobrobitima vode.