U organizaciji GIUPPH-a obilježen Svjetski dan voda

20.3.2019., Zagreb – Pod sloganom Voda – bogatstvo Hrvatske danas je u organizaciji GIUPPH-a (Gospodarska interesna udruga proizvođača pića Hrvatske) u hotelu International održan četvrti Znanstveno stručni skup povodom obilježavanja Svjetskog dana voda. Najvažniji hrvatski proizvođači prirodnih mineralnih i prirodnih izvorskih voda: Jamnica, Cedevita i Studenac okupili su se na skupu kako bi naglasili važnost vode i odgovornog odnosa prema vodi.

Direktorica GIUPPH Jasna Čačić u svojem je izlaganju dala pregled hrvatskog tržišta voda dok je o europskom sektoru voda u boci i kružnoj ekonomiji govorio predstavnik EFBW-a (Europska federacija voda u boci) Ermis Panagiotopoulos. Osim osvrta na tržište voda u Republici Hrvatskoj, Jasna Čačić je predstavila rezultate istraživanja o poznavanju uloge vode i stupnju educiranosti u odnosu na utjecaj vode na zdravlje.
Svojim izlaganjima, svečanost obilježavanja Svjetskog dana voda uveličale su i Edita Volar Pantić iz Ministarstva poljoprivrede, prof. Ksenija Durgo s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Vesna Tomac Vukmanović i Nikša Farac iz Studenca d.o.o., Radenska ADRIATIC.