U organizaciji GIUPPH obilježen Svjetski dan voda

U organizaciji GIUPPH obilježen Svjetski dan voda

22.3.2016., Zagreb – Pod sloganom “Voda – bogatstvo Hrvatske” danas je u organizaciji GIUPPH (Gospodarska interesna udruga proizvođača pića Hrvatske) u hotelu International održana svečanost obilježavanja Svjetskog dana voda. Kako bi potaknuli svijest o vodnom bogatstvu Hrvatske i naglasili važnost odgovornog odnosa prema vodi, tom prigodom okupili su se najvažniji hrvatski proizvođači prirodnih mineralnih i prirodnih izvorskih voda: Cedevita, Jamnica i Podravka.

Svečanost je otvorila direktorica GIUPPH Jasna Čačić koja je u svom izlaganju dala pregled hrvatskog tržišta voda. Nakon uvodnog predavanja, o aktualnim temama vezanim uz stavljanje voda na tržište govorila je Edita Volar Pantić iz Ministarstva poljoprivrede. Predstavnica EFBW-a (Europska federacija voda u boci) Nathalie Beriot govorila je o originalnoj čistoći i tvrdnjama za koje je dozvoljeno apliciranje na etikete dok je njen kolega Philippe Diercxsens govorio o smjernicama kružne ekonomije Europske unije. Svojim izlaganjima, svečanost obilježavanja Svjetskog dana voda uveličale su i Andreja Misir iz Veleposlanstva SAD-a, koja je govorila o označavanju vode i voćnog soka u SAD-u te Zrinka Šmuljić s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta koja je predstavila istraživanje o znanju populacije o povezanosti unosa vode i zdravlja.

Svjetski dan voda svake se godine obilježava pod nekim motom, a ove je godine to “Voda i poslovi”. Prema podacima EFBW-a, u Europi je u sektoru proizvodnje voda u boci direktno zaposleno 54 000 ljudi, a smatra se da je gotovo polovica svjetske zaposlene populacije radi u sektorima koji su usko povezani s vodom.

SONY DSC giupp skupština SONY DSC