U organizaciji GIUPPH obilježen Svjetski dan voda

U organizaciji GIUPPH obilježen Svjetski dan voda

Pod sloganom “Voda – bogatstvo Hrvatske” 19.3.2015. godine je u organizaciji GIUPPH-a u hotelu Internacional održana svečanost obilježavanja Svjetskog dana voda. Kako bi potaknuli svijest o vodnom bogatstvu Hrvatske i naglasili važnost odgovornog odnosa prema vodi, tom prigodom okupili su se najvažniji hrvatski proizvođači prirodnih mineralnih i prirodnih izvorskih voda: Cedevita, Jamnica i Podravka.

Snježana Španjol, zamjenica ministra poljoprivrede istaknula je strateški značaj vode i upoznala prisutne s aktivnostima koje Ministarstvo poljoprivrede poduzima u sektoru voda.

Direktorica GIUPPH Jasna Čačić u svojem je izlaganju dala pregled hrvatskog tržišta dok je o europskom sektoru voda u boci govorila predstavnica EFBW-a (Europska federacija voda u boci) Lisa Strübbe. Osim osvrta na tržište voda u Republici Hrvatskoj, Jasna Čačić govorila je o karakteristikama prirodnih mineralnih i prirodnih izvorskih voda, njihovoj važnosti kao strateškog proizvoda te važnosti pažljive zaštite i nadziranja resursa kao zaloga za buduće generacije. Svojim izlaganjima, svečanost obilježavanja Svjetskog dana voda uveličale su i Edita Volar Pantić iz Ministarstva poljoprivrede, prof Mirna Habuda Stanić s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i Andrea Gross Bošković iz Hrvatske agencije za hranu.